Ranska on nyt  irrottautumassa väliaikaisesti Schengen- sopimuksesta. Tämä sopimushan takaa vapaan liikkumisen EU: n alueella, jos henkilöllä on oleskelulupa jonkin EU-valtion alueella. Syy Ranskan vetoon on se, että Italia on päästänyt maahansa sankoin joukoin tunisialaisia, koska he tietävät näiden ranskankielisinä jatkavan matkaansa Ranskaan. 


Tässä ilmenee jälleen kerran Euroopan Unionin karmea todellisuus: laaditaan ankaria sopimuksia, joita isot maat noudattavat vain silloin kun se on niille edullista. Välimeren maat taas eivät noudata niitä milloinkaan, mutta piskuinen Suomi aina ankarimman jälkeen ja etuajassa. 


Unionilla oli myös tiukka sopimus, jonka mukaan valtio saa ottaa velkaa vain tietyn määrän budjettinsa kokoon nähden. Saksa ja muut isot maat rikkoivat sitä ensimmäisinä ja Välimeren maat pistivät koko touhun läskiksi. Sitä meidän suomalaisten pitäisi nyt maksaa, mutta onneksi Soini ehti väliin. Puheet Eurostoliitosta tuntuvat aina vain todellisemmilta. Äänestin aikoinaan Euroopan Unioniin liittymisen puolesta, mutta tuskinpa enää haluaisin liittyä tähän nykyiseen.


Portugalin entinen presidentti Mario Soares on jo ehtinyt haukkua Suomen uuden johdon kääpiöiksi, koska nämä eivät ole valmiita syytämään rahaa tuohon konkurssipesään. Soares kertoi maansa auttaneen Suomea Talvisodassa, mutta Portugali ei todellakaan toimittanut meille Brasiliasta ja muista siirtomaista ryöstämiään kultaa ja timantteja, vaan se toimitti meille 27 laatikkoa ananasta ja 19902 laatikkoa sardiineja. Talvisodan jermut luulivat varmaan ananasta jonkinlaiseksi kranaatiksi ja heittivät sillä ryssää silmien väliin! Tästä kunniavelasta me selviämme helposti ja lähetämme kolmella rekka- autolla vastaavan määrän silakkaa ja lakkoja, sekä pistämme vielä Olli Rehnin ensimmäisen auton etupenkille istumaan. Saa siinä tuleva presidenttimmekin opetella hieman tervettä suhteellisuudentajua.

 

Lisäys 24.04.2011  Näin EU vedättää Suomea velkatalkoissa, kertoo Taloussanomat.