Olen katsellut useimmat Aki Kaurismäen elokuvat ja pidän häntä loistavana elokuvaohjaajana. En silti arvosta tippaakaan Aki Kaurismäen mielipiteitä suomalaisesta metsänhoidosta ja kaivosteollisuudesta, koska ne ovat yhtä päteviä kuin minun lausuntoni elokuvien ohjaamisesta.

Suomessa on tutkittu sata vuotta metsiä ja metsäteollisuutta, mukana on ollut tuhansia Veli Pohjosen kaltaisia professoreita ja muuta yliopistoväkeä, metsäteknikkoa, metsuria, maisteria yms pilvin pimein. Nyt kuitenkin Kaurismäki kuvittelee voivansa lytätä kaikkien näiden ihmisten työn tulokset, vaikka minulle ei tulisi mieleenkään ruveta julkisesti arvostelemaan jonkun elokuvaohjaajan elämäntyötä.

Vielä 40 vuotta sitten Suomesta muutti 50. 000 ihmistä vuodessa Ruotsiin ja he muuttivat nimenomaan pakon edessä. Viime vuonna Suomesta muutti pois 17. 000 ihmistä, mutta he lähtivät enimmäkseen vapaaehtoisesti ja he olivat sitä paremmin koulutettua porukkaa. Ei Suomella ole varaa menettää metsä- ja kaivosteollisuuden kymmeniätuhansia työpaikkoja, eikä niiden tuomia kymmeniä miljardeja.

Suomen Kuvalehden haastattelussa Kaurismäki luopuu akateemikon arvostaan kaivos- ja metsäteollisuuden kasvun vuoksi. Hän uhkaa ruveta terroristiksi, jos "joku sormellaankin koskee Sodankylän Viiankiaapaan." Paskapuhetta. 

 Suomen maapinta- alasta yksi kolmannes on jänkkää ja pelkästään Lappi on Unkarin kokoinen. Kaikkialta maailmasta saapuvien turistien ja kaivosmiesten välissä on vielä 50- 150 kilometriä erämaata, missä porotokat laitumillaan pureskelevat jäkälää. Menee ja katsoo perkele, ei sitä Kallion hinttibaareista näe!

Olen katsellut Alaskassa tapahtuvasta kullankaivuusta kertovaa sarjaa. Siinä jotain kymmenen miehen porukka saapuu valtavien koneiden kanssa ja repii auki pitkän pätkän vanhaa jokiuomaa. Järkyttävän näköistä, kieltämättä.

Mutta kerrankin tuollainen porukka vuokrasi yhden metsäisen jokilaakson ja valtava tekemisen meininki (toksinen maskuliinisuus) alkoi. Jossain vaiheessa kaivinkoneen kauhassa nousi kenkä yli viiden metrin syvyydestä ja miehet kauhistuivat: alue oli kaivettu ja kulta huuhdottu jo 40- 50 vuotta aiemmin. Jäljet oli kuitenkin siivottu, entisöity, ja luonto hoitanut loput.

Reilun vuoden Suomen feministinen NKVD paahtoi noita #metoo julkisia oikeudenkäyntejä, mutta Oulun tapahtumien jälkeen se kääntyi #musullekans selittelyksi. Eikä kyseessä ollut enää mikään rintojen väliin katselu, vaan alaikäisten joukkoraiskaukset, itsemurhat etc. Mutta silti uhrikuvio kääntyikin täysin päälaelleen, nämä partamiehet ovatkin nyt niitä suurimpia kärsijöitä ja Suomi on epäonnistunut!

"Oletetaanpa ajatusleikkinä, että lapsia olisi raiskannut suomalainen äijäporukka Bagdadissa. Kuvitteleeko joku, että paikalliset kaupunginjohtajat, toimittajat ja terapeutit istuisivat viisastelemassa siitä, mitä pikkuvikoja heidän hallintojärjestelmässään on? Entä sallisivatko kansalaiset siellä viisastelun? Mahtaisivatko vaikuttajat väitellä siitä, onko oikein vai väärin häätää äijäporukka maasta? Eppäilen, että eivät." Eero Paloheimo asiasta.