Katselin nauhoituksen tuosta Ylen ohjelmasta Norjan öljymiljoonat. Norjalaiset ovat hyvin oikeamielisiä ja sympaattisia ihmisiä, kuten myös heidän valtionsa harjoittaa hyvin oikeamielistä politiikkaa.

Tuossa ohjelmassa kuienkin hymisteltiin vähän liikaa heidän säästäväisyyttään ja  esitettiin heidät maailman ainoina hyväntekijöinä.

Norja sai nuo sadat miljardinsa vain ja nimenomaan ainoastaan maapalloa tuhoavia öljyä ja kaasua myymällä, joten heidän velvollisuutensa sijoittaa uusiutuvaan energiaan pitäisi olla itsestäänselvä velvollisuus, eikä mikään sankariteko. Ja kaiken huipuksi suurin osa noista Norjan miljardeista tuli kuitenkin vuoden 2008 pörssiromahdusta hyödyntämällä, vaikka ohjelmassa koko ajan arvosteltiin tavallisia pörssikeinottelijoita.

Tuon pörssiromahduksen takia osakkeiden arvosta maailmalla katosi yli 50% ja kaikki möivät hädissään, mutta Norjan poijjaat vaan ostivat. Tuo heidän öljyrahastonsa on nyt 1.000 miljardia, mutta olisiko siitä peräti 300- 400 miljardia tuon vuoden 2008 pörssiromahduksen aikana tehtyjä voittoja. Katsokaa rahaston kasvukäyrä ohjelman kohdasta 18. 35 minuuttia. En löytänyt kunnon käyriä raakaöljyn hinnasta, mutta ainakin 2010 vuosikymmenen alkaessa se oli rajussa laskussa.

Vuonna 2008 Norjan öljyrahasto oli samaa suuruusluokkaa kuin Suomen eläkerahastojen varannot. Ilmeisesti näiden suomalaisten rahastojen johtajat kuitenkin vain möivät hallitsemiaan osakkeita, koska Suomessahan miljoonapalkat ja miljoonabonukset maksetaan yrityksen tuloksesta riippumatta.

Meillä olisi nyt siis ehkä jopa 400 miljardin ( tuplasti ) eläkevarannot, jos kyvyttömät suomalaisjohtajat olisi potkittu pois säätiöiden johdosta ja annettu rahat norjalaisten hoidettavaksi! Eikä se ole myöhäistä vieläkään, tuo uusin Postin johtajan rikollinen ahneus osoittaa kuinka heikosti maatamme hallitaan. Kyseessä ei ole vain yhden johtajan miljoonat, vaan kymmenet pikkujohtajat repivät itselleen pääministerin palkkaa suuremmat palkkiot. Ja korruptiopoliitikoista koostuva hallintoneuvosto maksaa vielä parin tonnin kuukausipalkat ja tonnin kokouspalkkiot itselleen.

Nyt vihreät ja pinkkivihreät vaativat jo noiden työeläkerahojen käyttöä nuorison hauskanpitoon ja hyvinvointiin. Kyseessä voi olla vain saksalaisten koepallo: he haluavat nähdä kuinka tiukasti Suomen työkansa pitää kiinni rahoistaan ja voitaisiinko niillä rahoittaa brexitin viemiä miljardeja.

Norjalaiset rikastuivat saastuttavilla öljyllä ja kaasulla, mutta se on pientä verrattuna siihen mitä muualla tehdään: Kolumbialainen Medellinin kaupunki rikastui kokaiinikaupalla ja Helsinki rikastui polttamalla tappavaa venäläistä kivihiiltä monissa keskellä kaupunkia sijaitsevissa voimaloissaan. Ja hommat jatkuu vaan näillä kahdella, mutta Norja sentään satsaa uusiutuvaan energiaan.