Mutta onneksi minä en ole yksin, koska vaimollani ja kaikilla lapsillammekin on jo tämä tappava syöpä, sanoo insinööri Risto Surkeala televisiossa. Kuulostaako tuo jotenkin positiiviselta?

Meillä on ongelmia erityisesti nuorten jengien tappavan väkivallan suhteen, mutta me emme ole asiassa yksin. Sama kehitys on käynnissä suuressa osassa Eurooppaa. Sanoo Ruotsin poliisijohtaja Linda H. Staaf, kun Europolin tutkimuksen mukaan Ruotsissa toimii 14. 000 aktiivista rikollista ja heihin yhteydessä olevat mukaan lukien luku on jo 60. 000. Viime yönäkin Ruotsissa ammuttiin yksi nuori mies.

Ylen aamu oli taas niin surkea, että kahvikin maistui kissankuselta. Suomen Israelin- suurlähettiläs Nina Nordström oudoksui vinosti hymyillen oppositiojohtaja Benjamin Ganzin mukana oloa kolmen miehen sotakabinetissa, joka päättää Israelin vastaiskusta Iranin suoraan Israeliin tekemään hyökkäykseen. Kuuluuko hän Rosa Meriläisen Virkataan vittuja- ryhmään, koska ei tiedä Ganzin olevan toinen pääministeri Netanjahun yhteishallituksessa!

Sitten taas tutkija Teivo Teivainen on jo ottanut selvästi Iranin terroria myötäilevän kannan. Hänen mielestään on vaarana, että Israel käyttää nyt oikeutta puolustautua- korttia hyökätäkseen Hizbollahin kimppuun Libanonissa. Vaikka Iranin käsiohjauksessa oleva Hizbollah ampuu joka päivä rajan yli ja 70. 000 israelilaista on paennut tulitusta Pohjois- Israelista.

Hamas ei hyökännyt Gazan läheiseen 30. 000 asukkaan Sderotin kaupunkiin, mutta se evakuoitiin rakettitulen takia. Nyt ihmiset eivät halua palata sinne, koska Gazasta ammutaan sinne kuitenkin pian taas raketteja ja ehkä uudelleen noussut Hamas hyökkää sinne seuraavaksi!

Ruotsissa on jo mielenosoituksia niiden omaa yleisradiota (Svt) ja sen mätää ohjelmapolitiikkaa vastaan.

Itärajalla on ollut hiljaista, vaikka lämpötilat ovat käyneet reilusti plussan puolella ja lumet hyvin pitkälle sulaneet. Olisikohan Aleksanteri ensimmäinen sittenkin tehnyt itärajan suhteen jonkinlaisen Putinov- Stubbentropp- sopimuksen!