Kaikenlaisia vihreiden ekokyliä ja energiaratkaisuja on totuttu pitämään vain yhteiskunnan varoja syövinä huuhaa- touhuina, mutta nyt saattaa olla aika korjata käsityksiään. Olen itsekin aina ahkerasti sättinyt vihreiden politiikkaa, vaikka ainakin hiljaa mielessäni olen kuitenkin myöntänyt heidän kiistattomat ansionsa vammaisten, vähemmistöjen ja luonnon puolustamisessa. Seli, seli, niinkuin on tapana sanoa.

Seuraava uutinen on kaikella tapaa merkittävä ja se vahvistaa niitä väittämiä, että ympäristöteknologiasta  voi todellakin tulla Suomen uusi Nokia.

Professori Eero Paloheimo allekirjoitti suomalaiselle Ecocity yhtiölle historiallisen sopimuksen (10 mrd usd)  presidentti Tarja Halosen silmien alla Kiinassa Pekingissä 26. toukokuuta 2010.


Tuon kaupan arvo on siis samaa luokkaa kuin Olkiluodon kolmannen reaktorin, mutta aika vähän siitä on kirjoiteltu. Äärimmäisen positiivinen uutinen näin syvän laman aikana. Kiinan on monissa yhteyksissä todettu olevan edelläkävijä ekoteknologiassa, joten yhteistyö heidän kanssaan voi olla enemmän kuin sata jänistä. Tuo oli vain lappilainen sanonta, sitä ei pidä sotkea city- kanien kaameaan kohtaloon.

Viime viikolla makoilin taas sohvalla ja pohdin tulevaisuuden näkymiäni. Totesin minulla olevan kaksi mahdollisuutta: joko vetäisen itseni hirteen, tai sitten perustan aseistetun vastarintaliikkeen. Kellarissa on monenlaista köyttä ja tässa asuinalueeni ympärillä on kilometritolkulla venäläisten 1. maailmansodan aikana rakentamia juoksuhautoja, joten molempiin vaihtoehtoihin minulla olisi täysi valmius. Kännykkä rupesi kuitenkin yllättäen soimaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja keskeytti haaveiluni. Jotkut entiset esimieheni olivat saaneet napattua jonkinlaisen urakan ulkomaisen halpatyövoiman nenän edestä ja tarjosivat sitä minulle. Työrupeama ei olisi kovin pitkä, mutta osoittaahan se jotain merkkejä alan elpymisestä ja tuollaiset kuukauden pestit saattavat hyvinkin venyä vuosien mittaisiksi. Kun saa niin sanotusti pään auki ja jalkaa oven väliin. Eikä joudu tuollaisia lääkärille selittelemään, koska silloinhan sillä on jo aivan toinen, mutta rakennushommissa valitettavan yleinen merkitys.

Laitetaan tähän loppuun vielä valtion velkakello, josta jokainen voi seurata kulukuamme Kreikan viitoittamaa teitä:

http://www.velkakello.fi/