Tuosta Heinäluoman maahanmuuttolausunnosta on syntynyt valtaisa kohu ja monet eivät ole ymmärtävinään tai eivät tosiaankaan ymmärrä sen sisältöä. Katselin tuossa eduskunnan kyselytuntia ja  sekin selvitti paljon.

1. Ensinnäkään tuo Heinäluoman lausunto ja nyt myös Vasemmiston kanta ei liity mitenkään pakolaisiin ja siis tähän humanitääriseen maahanmuuttoon.

2. Sosiaalidemokraatit ja Vasemmisto vastustavat EU: n ulkopuolisen maahanmuuton lisäämistä, koska se vain kasvattaa jo nykyisin suuria halpatyömarkkinoitamme. Maassamme on jo nyt kymmeniätuhansia ulkomaalaisia pimeissä töissä, joten ensin valvonta on saatava kuntoon.

3. Kokoomus haluaa maahan rajattomasti ulkomaista työvoimaa, koska silloin kaikki työehtosopimukset voidaan unohtaa. Muuten kokoomus vastustaa humanitääristä maahanmuuttoa.

4. Keskustapuolue haluaa samaa, mutta luultavasti myös jonkinlaisen muonamiesjärjestelmän palauttamista.

Tilaajavastuulaki valvoo suomalaisten työehtosopimusten noudattamista, mutta Uudenmaan työsuojelupiiri hoitaa vain 10 valvojan toimin koko maan. Hyssälä hehkutti viime vuonna tehdyn 400 tarkastusta, mutta eihän se nyt ole mitään. Pimeän työvoiman käytöstä tilaaja voi saada 1500- 15 000 euron sakot, mutta kokonaisen kerrostalon pimeänä teettänyt rakentaja maksaa nauraen tuollaiset pikkusummat ja pyyhkii vielä tarkastajan perseenkin samankokoisella setelitukolla. Kymmenien miljoonien projektista kun jää kaikkien verojen ja pakollisten työnantajamaksujen huijaamisen jälkeen vielä niin ruhtinaalliset voitot.

Suomalaiset rakentajat ovat kautta aikojen tehneet yksityisihmisille verottomina pieniä remontteja ja rakennelmia ja näin tulee olemaan jatkossakin. Se pitäisi jopa laillistaa tiettyyn rajaan asti ja sama oikeus koskekoon tietysti myös maassa asuvia ulkomaalaisia.

Harmaan talouden levitessä yhä edelleen on suomalaistenkin pakko mennä mukaan ja se taas johtaa koko hyvinvointivaltion näivettymiseen. Kunnille ei enää tule verotuloja, joten kaikki mahtipontiset hoitotakuut, luokkakoot ja lakisääteiset edut jäävät pelkiksi tyhjiksi fraaseiksi. Espanjassa on vuosikymmeniä rehottanut täysin kontrolloimaton harmaa talous ja koko valtion nyt käynnistynyt romahtaminen johtuu varmasti suurelta osin siitäkin.

Esimerkki valvonnasta:  Jonkin kunnan tai valtion tilojen siivous annetaan pienelle siivousfirmalle. Tarkastetaan yrityksen verot, vakuutukset ja sama parin työntekijän osalta. Kaikki kunnossa ja niin siivousfirma saa vähintään kymmenen työntekijän työpanoksen vaativat alueet hoidettavakseen. Ne kahdeksan ovatkin sitten suomalaisia ja ulkomaalaisia, jotka pienten korvaustensa päälle hankkivat verotonta lisätuloa.

Itävallassa on käytössä jonkinlainen sirukorttivalvonta työntekijöille ja se voi tulla meillekin sillä normaalilla kymmenen vuoden viiveellä.

Hyssälä esiintyi harvinaisen härskisti ja ylimielisesti tuolla eduskunnan kyselytunnilla ja hänestä tulee vielä Kelan uusi pääjohtaja! Kelalla on 30 000 valitusta vuosien jonossa, mutta lisää rahaa uusien virkojen perustamiseen ei anota, vaan "töitä tehdään hartiavoimin, vaikka se viekin vuosia". Valitukset keskitettiin jokin aika sitten kaikki yhteen paikkaan ja "alussa oli pientä hämmennystä, joten moneen kuukauteen ei käsitelty yhtään valitusta". 

"Pahalta näyttää nyt tämä", sanoi jo Estonian perämies aikoinaan.