Suomeen ennustetaan jopa nälänhätää, jos Ukrainan sota jatkuu vielä pitkään. Elintarvikkeiden hinnat nousevat joka tapauksessa niin rajusti, että eläkeläiset ja muut vähäväkiset alkavat kuolla keripukkiin.

Sotien jälkeen Kansanhuoltolautakunta määräsi setäni perustamaan kaupan syrjäiseen ja tiettömään kotikylääni, koska kyläläisten elintarvikkeiden saanti oli turvattava.

Samalla tavalla nyt on ruvettava uudelleen perustamaan asutustiloja, joilla turvataan väestön elintarvikkeiden saanti. Paljon puhutut Huoltovarmuuskeskukset ovat täyttä huijausta, eihän niistä löytynyt koronan alettua niitä maskeja, vaikka Catwalk- hallitus rakensi niiden avaamisesta valtavan spektaakkelin. Vanhoja maskeja löytyi ja puoli laatikollista saksalaisilta jääneitä kortonkeja, joissa oli hakaristi varressa.

Suomen maaseudulta löytyy tuhansittain lopetettuja maatiloja, joiden peltoaukeat vain odottavat kyntäjäänsä. Löytyy myös tuhansia tiloja, joiden navetat ja asuinrakennukset ovat täysin kunnossa tai helposti remontoitavissa.

Soininvaaran mukaan Helsingin toimistoista ja siten myös niiden työntekijöistä 20% tulee lähtemään vakituisesti etätöihin. Nämä ihmiset säästävät vuosittain monen työviikon verran aikaa, koska työmatkat jäävät pois. Sen ajan he ja heidän perheensä voivat käyttää pienviljelyyn ja kotieläinten hoitoon.

Muutama lehmä, kanoja, lampaita, sikoja, kaneja, sekä pelloille erilaisia rehu- ja viljakasveja näiden ravinnoksi. Parinsadan asukkaan kylässä jo muutama tällainen tila voi hoitaa asukkaiden maidon, lihan, kananmunien ja monen muun elintarvikkeen tarpeen.

Näille uusille Asutustiloille riittää vain muutaman kymppitonnin alkurahoitus ensin lainaa, mutta tilan alkaessa tuottaa sovitulla tavalla nuo lainat mitätöidään. Suomen tyttöhallitus maksaa nyt 4. 000€ tukea öljyllä lämpiävien omakotilalojen omistajille, kun he vaihtavat sähkölämmitykseen. Jonka sähkön saanti voi olla tulevaisuudessa erittäin epävarmaa ja sen järjettömän korkean hinnan vuosi se sähkö tullaan talvisin katkaisemaan tuhansilta perheiltä. Talvella nämä ihmiset paleltuvat hengiltä kuin torakat, jos ei puulämmitteistä tulisijaa ole.

Suomeen tulee jäämään jopa kymmeniä tuhansia Ukrainan pakolaisia ja heistä saamme aivan loistavia pioneereja tähän asutustilaprojektiin. He ovat kotimaassaan tottuneet pitämään kaupungissakin pientä maapalstaa, josta ovat saaneet kaalit, vihannekset ja hetelmät.

Näiden asutustilojen perustaminen tuleekin aloittaa ensin näistä Ukrainan pakolaisista, jotka sitten näyttävät esimerkkiä ja tekemisen mallia täysin luonnosta ja maailmasta vieraantuneille suomalaisille nuorille.

Näillä näkymin EU ja Euroopan energia- , maatalous- ja elintarvikepolitiikka ovat jo ensi talvena niin sekaisin, että kaikenlaiset direktiivit voidaan unohtaa ja niillä voi pyyhkiä perseensä.