Vantaan somalitaustainen imaami Sharmarke Said Aw- Musse heräsi viime syksynä alueensa nuorten kokemaan turvattomuuteen ja nyt hän otti asiasta yhteyttä Yleen.

Tarkemmin jutun lukemalla huomaa imaamin heränneen alueensa nuorten aiheuttamaan turvattomuuteen, koska vuodenvaihteessa järjestetyn jalkapalloturnauksen aikana ei tapahtunut väkivaltaa, ryöstelyä, jne. Imaamin lääke nuorison ongelmiin on se vanha tuttu:

LISÄÄ RAHAA, VIELÄ ENEMMÄN RAHAA!

Ilmaisia harrastuksia, avoimia tiloja nuorisolle oleskella koulun jälkeen ja niihin tietysti mamu- taustaiset nuoriso- ohjaajat ja muut leikittäjät.

Käyn kaupoilla tuossa 5 kilometrin päässä olevassa mamu- lähiössä ja siellä olen ihmetellyt kirjaston yhteydessä olevan valtavan nuorisotilan tyhjyyttä. Se on auki 12 h päivässä, siellä on kaikki mahdolliset pelit ja huvitukset, siellä on palkattua ja enimmäkseen mamu- henkilökuntaa 2- 4 henkeä viikon jokaisena päivänä. Satoja ihmisiä vetävässä tilassa on kävijöitä on vain muutamia kerrallaan ja sen takia henkilökunnasta on vain yksi kerrallaan paikalla ja muut ilmeisesti kotona nukkumassa.

Sadan metrin säteellä on kaksi muutakin mamujen oleskelutilaa. Toisen seinässä lukee isolla MONIKULTTUURISUUSKESKUS, mutta siellä on aina vain somalimiehiä.

Sadat Suomen somalijärjestöt saavat vuosittain miljoonia RAY: n ja muiden tukia, mutta ne rahat käytetään vain aikuisten somalimiesten suuressa joutilaisuudessaan harrastamiin epämääräisiin huvituksiin. Vuokrataan isoja tiloja, joissa somalimiehet sitten päivät päästään märehtivät khattia, niin kuin lehmät legendaarisen Impivaaran laitumilla märehtivät heinää.

Suomessa on tuhansittain kantasuomalaisten nuorisojärjestöjä, jotka rahoittavat ja hoitavat oman toimintansa pienillä jäsenmaksuilla, keräyksillä, kirpputoreilla ja kaikki tehdään ilman palkkaa vapaaehtoistyöllä.

Googlesta löytyy loputtomiin esimerkkejä, joissa kantasuomalaiset lapset ja nuoret marjastamalla, pulloja keräämällä, lumitöitä tekemällä, mainoksia jakamalla ja kaikenlaisella työllä toteuttavat unelmansa ja haaveensa. Ostavat vaikkapa sen unelmiensa takin, jonka Roadman- kulttuuria (huumeita, ryöstöä ja porukalla hakkausta) ihailevat ja kaiken aina ilmaiseksi saaneet mamu- nuoret sitten ryöstävät heidän päältään.