Tässä taas nuo tehdyt vuosityötunnit eri aloittain. Rakennus- ja teollisuusaloilla tehdään vuodessa jopa 200- 300 tuntia enemmän töitä kuin julkisella sektorilla. Näin ollen opettajat, sairaanhoitajat, etc, tekevät vuodessa 5- 8 viikkoa vähemmän töitä, mutta silti näitä työtunteja ei huomioida palkkavertailuissa.

Insinööreillä on lähes aina myös tulosvastuu, vaikka sitä ei ole sopimukseen kirjattukaan.

Olin joskus töissä yhdellä NCC: n työmaalla missä vastaavana toiminut nuori insinööri ryssi kaiken mahdollisen. Työmaan jälkeen hänelle oli pääkonttorilla sanottu, ettei hän ikinä enää saisi yhtään omaa työmaata, joten kannattaisi vaan lähteä. Puolisen vuotta sen jälkeen eräs tuttavani teetti vanhaan omakotitaloonsa uuden salaojituksen ja eikös vain tuo insinööri ja hänen firmansa ollutkin tekemässä sitä mitätöntä urakkaa.

En tietenkään vastusta Tehyn ja Superin vaatimuksia palkankorotuksista, mutta nyt ollaan aivan epärealististen lukujen ja varsinkin tavoitteiden (aina enemmän kuin muille) kanssa liikkeellä. Homma pitkittyy ja kuivuu lopulta kasaan.

Haaparannalla on kova pula vanhustenpalvelun henkilökunnasta. Sen takia kolmen tunnin koulutuksen saanut hoitoapulainen saa parempaa palkkaa (15€/h) kuin häntä kouluttanut ja 30 vuoden kokemuksen omaava apuhoitaja. Repikää siitä!