Suomen politiikasta on naishallituksen myötä tullut täyttä saippuaoopperaa. Valehtelua, väärennettyjä maskitutkimuksia ja nyt viimeisenä juhlitaan ulkoministeri Pekka Haaviston ”vapauttavaa” päätöstä perustuslakituomioistuimesta. Päinvastoin, hänet todettiin syylliseksi vakaviin rikoksiin, mutta ministerin korkea syytesuoja pelasti.

Kansalaisten luottamus poliitikkoihin on romahtanut puolessa vuodessa peräti 25% ja se on jo uusi maailmanennätys. Ei edes Hitlerin kannatus pudonnut noin paljoa, vaikka mies tärisi jo viimeisessä bunkkerissaan Berliinin alla.

Hesari ja Yle ovat jo haudanneet tuon vasta eilen tapahtuneen ala- arvoisen ja lähes rikollisen Haaviston jutun käsittelyn.

Pääministeri Sanna Marin heiluu miehineen jatkuvasti Voguessa, Ylessä ja muissa medioissa kertomassa luontosuhteestaan ja konsulttimies mahtailee sukunsa sotaveteraaneilla. Nyt Marin on nostamassa Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan mainetta parantamaan. Sitä samaa Rinnettä, joka joutui eroamaan valehtelun takia ja joka kehui valehtelun kuuluvan politiikkaan.

Olen aina arvostanut ja arvostan edelleenkin Pentti Linkolaa ja Osmo Soininvaaraa, kuten olen myös lukenut heidän kirjoituksiaan, mutta nykyinen vihreät on vain kansan huijaamiseen keskittyvä typerä kanalauma. Ennen ne mekastivat turkistarhauksesta, mutta eivät enää. Koska ÄrKooPeella on omien ministeriensä lisäksi feministien Li Paskapuhetta Andersson ja koska turkiseläinten kidutus on ruotsinkielisten leipälaji. Tanskakin lopetti laakista turkistarhauksen.

Turvetuotanto sen sijaan on ajettu massiivisella propagandalla jo ennenaikaisesti ahtaalle, vaikka se on kaikkien asiantuntijoiden mukaan kannattavaa ja huoltovarmuuden kannalta välttämätöntä. Se on kuitenkin taas kepulaisten leipälaji, mutta kepulaiset eivät pysty, eivätkä halua puolustaa omiaan. Vain helpot ja rahakkaat julkiset virat kiinnostavat.

Konsulipäällikkö Pasi Tuominen:

– Olen myös kokenut, että ministeri Haavisto ei halunnut itse tehdä vaikeita tai poliittisesti arkaluonteisia päätöksiä ja kantaa niistä poliittista ja laillista vastuuta vaan hän on halunnut, että tällaiset päätökset tekisi virkamies.

Tuossa Haaviston tapauksessa olennaista oli siis se, että hän yritti pakottaa konsulipäällikkö Pasi Tuomisen rikkomaan lakia ja ottamaan täyden vastuun ja seuraamukset näistä lakien rikkomisista. Haavisto oli siis vain pelkuri paskiainen, eikä mikään sankari, kuten vihreät nyt valehtelevat.

On hyvä, että PeV on viimein saanut käsiteltyä

’a koskevan muistutuksen. Vuosi on ollut pitkä käsittelyaika. PeV on todennut, että syytteen nostamiselle ei ole perusteita. Suomalaisten lasten auttaminen on juridinen velvollisuutemme. Haavistolla on vahva luottamukseni.

 

 
Pekka : "On parempi joutua perustelemaan avun antamista kuin auttamatta jättämistä." Juuri näin. Suomella on perustuslaillinen velvollisuus auttaa hädänalaisia lapsia. Näin Haavisto on toiminut, eikä valtaosa asiantuntijoista löytänyt hänen toimistaan huomautettavaa.

 

 
 
 
 
Ulkoministeri Haavisto on tehnyt kaikkensa auttaakseen Al-Holin leirillä olevia lapsia. Nämä lapset eivät voineet valita kohtaloaan. Perustuslakivaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden enemmistö ei löytänyt Haaviston toiminnasta huomautettavaa. Pekalla on Vihreiden täysi tuki.
 
 

 

 
 
Näe uudet twiitit

Keskustelu

 
Tällaisen poliittisen spinnauksen edessä reaktio on samanlainen epäusko kuin trumpilaisen retoriikan kohdalla. Politiikan edellytys on, että edes perusfaktat ovat jaetut. Tässä politiikka viedään niiden alueelle, millä on pelkästään kielteisiä seurauksia demokratialle.