Ne ovat pudonneet kannustinloukkuun! (Sosiaalitoimistoon koko elämäkseen jääneet pakolaiset ovatkin uhreja ja suomalainen yhteiskunta on taas törkeästi epäonnistunut).

Tuon yllä olevan rääkäisyn olemme kuullleet ja lukeneet tuhansia kertoja Li Anderssonilta, Tuppuraiselta, Honkasalolta, jne. Nyt Riikka Purra on alkanut voimalla purkaa noita kannustinloukkuja, mutta sehän se vasta paha on. Suomen sosiaaliturvan kokonaisuutta korjataan vain pohjoismaiselle tasolle, mutta täysin valheellisin perustein väitetään aivan muuta.

Pari vuotta sitten Osmo Soininvaara kirjoitti blogissaan: Maaseudulla pimeä työ vie leivän rehellisen suusta, satojen miljoonien tappiot. Minäkin iskin heti siihen juttuun, niin kuin haukka nappaa peltoaukealla juoksevan hiiren.

Nyt oli Iltalehdessä juttu Helsingin kaupungin asunnot Oy Hekan remontista. Kieli- ja ammattitaidottomat Kosovon albaanit tulivat ilman mitään ennakkoilmoitusta asuntoihin sisään ja työn jälki oli huonoa. Noista Hekan asuntojen (53. 000) remonteista voisi olla samanlainen juttu 10 kertaa päivässä ja joka päivä.

Kosovolaiset eivät ole muuten rikollisuuteen taipuvaisia, mutta klaanien johtamalla pimeällä työllä he ovat jo suurelta osin vallanneet Helsingin seudun korjaus-, saneeraus- ja rakennustyöt. Työntekijät saavat nimellisesti laillista palkkaa, mutta seuraavalla viikolla suuri osa rahoista kerätään pois.

Ja veroja ei maksa kukaan, mutta täällä vakituisesti asuvat saavat kaikkia mahdollisia yhteiskunnan tukia. Täydellinen kielitaidottomuus tuossa Iltiksen jutussa kertoo myös Kosovosta tulevan pilvin pimein miehiä kuukausien tai vuosien pimeille keikoille. Se heidän Suomessa saamansa orjapalkka on kuitenkin Kosovossa 10 kertaa suurempi ostovoimaltaan ja vastaa siellä asuvan opettajan/lääkärin palkkaa.

Näin ollen voin suoralta kädeltä väittää, että jo pelkästään Helsingin kaupungin asunnot Oy: n pimeissä töissä katoavat ne Osmo Soininvaaran suremat sadat miljoonat. Tilastomies Osmo tietää hyvin kuinka paljon jo Helsingin kaupunki menettää kuntaveroja tässä jättimäisessä ryöstössä. Helsingin virkamiehet eivät kuitenkaan halua puuttua asiaan, koska heillä pyörii siinä miljoonien lahjusruletti.

Parikymmentä prosenttia jokaisen miehen palkasta kilahtaisi heti kaupungin kassaan, jos Helsinki käyttäisi omia suomalaisia, nyt työttömänä olevia rakennusalan ammattitaitoisia yrittäjiä ja työntekijöitä. Mutta ei; Osmo Soininvaara levittelee vain enemmän persustaan ongelman päälle ja suree blogissaan; Ulkomaiset rakentajat ovat nyt lähteneet ja saadaanko koskaan enää takaisin.

Kuinka monta sataa virkamiestä, poliisia ja lehtimiestä on ollut puimassa noiden thaimaalaisten marjanpoimijoiden "ihmiskauppaa"? On matkustettu valtion tai lehden rahoilla oikein paikan päälle haastattelemaan ansioihinsa pettyneitä ja satoja lehtijuttuja on kirjoitettu.

Sinänsä tietysti oikein, mutta kun samaan aikaan Osmokin kävelee muualle katsellen helsinkiläisten rakennustyömaiden ohi, joissa tietää olevan sama ongelma tuhansia kertoja suurempana. Nuo thaimaalaiset marjanpoimijat ovat Suomessa vain viikkoja, eivätkä nosta senttiäkään valtion tukia.

Laittamalla nyt rakennusalan tarkastuksiin samanlaiset resurssit kuin marjanpoimintaan saataisiin satojen miljoonien verotulot hyvin helpolla. Tarkastajat näkevät heti Hekan kirjanpidosta, ettei yrityksen 12- 25 euron tuntiveloituksella ole aikomustakaan, eikä mitään mahdollisuuksia hoitaa lakisääteisiä maksuja ja palkkoja.

Todennäköisesti Hekassa pistetään aina silloin tällöin joku kosovolainen firma näytösluontoisesti pois papereissa olevien epäselvyyksien takia. Parin päivän kuluttua samat miehet tulevat uusilla papereilla ja kaikki on taas hyvin.

Itse keräsin lapsena ja nuorena paljon marjaa Lapissa, joten tiedän kuinka arvokas ja tärkeä  tulonlähde se on paikallisille. Olisin siis valmis määräämään varsinkin hillan (lakka) keräämisen olevan sallittua vain paikkakuntalaisille. Eihän meilläkään ole oikeutta ruveta sahaamaan norsulta syöksyhampaita Thaimaassa käydessämme!