Muutama vuosi sitten Espoon kaupunki haki yhtä (1) kirvesmiestä vakituiseen palvelukseen ja minäkin laitoin hekemuksen vetämään.

Minulla oli silloin työpaikka aliurakoitsijan palveluksessa suurella työmaalla, mutta vakituinen ja turvattu työpaikka kiinnosti. Yksityisellä sektorilla palkat ovat vielä aavistuksen verran paremmat, mutta työmäärä moninkertainen. Lisäksi kaupungin töissä saa helposti edullisen kunnan vuokra- asunnon ja muuta pikkuhyvää. Olin 20 v sitten puoli vuotta kaupungin töissä, joten osaan verrata.

Yksityisellä sektorilla töitä on aina vain työmaan tai työurakan ajaksi ( 1- 18 kk ) ja ensimmäisen työttömyyskorvauksen saanti kestää kuukausia. Lisäksi pääurakoitsijan pomo voi antaa lopputilin jo aivan pienestäkin syystä: on ärsyttävä pullanmuru poskella tai on tarjottu halvempaa ulkomaalaista. Jos ei peru kiireiseen aikaan varattua lomaansa, niin se on normaali lopputilin syy. "Huomenna ei tartte tulla" ja "mä en enää kuittaa sun tunteja", ovat rakentajille tuttuja lauseita.

Pk- seudulla suomalaiset miehet ovat jo selvä vähemmistö rakennusalalla ja tilanne vain pahenee huimaa vauhtia. Tuo paljon mainostettu pakollinen veronumero on siirtynyt muutaman kuukauden askelin aina vain kauemmaksi, kuten itse heti ennustinkin. Nyt puhutaan ensi vuoden maaliskuusta ja seuraavaksi on taas "heti syyskuussa".

Tuosta Espoon kaupungin paikasta tuli aikoinaan asiallinen vastaus minullekin; hakijoita oli ollut 48, mutta minä en ollut se armoitettu. Hakijoiden suuri määrä todisti kuitenkin väitteet työttömien laiskuudesta perättömiksi.

Nyt Helsingin kaupunki on ottanut rekrytoinnissaan periaatteen, jonka mukaan kielitaidotonkin maahanmuuttaja ajaa suomalaisen edelle valinnassa. Se on positiivista syrjintää vähemmistön hyväksi, mutta kuka edustaa vähemmistöä missäkin ja mikä on negatiivista syrjintää.

"Pakkoruotsin vastustaminen on verrattavissa Hitlerin Saksan juutalaisvainoihin", sanoi Pär Stenbäck ja samalla periaatteella minä syytän Helsingin kaupunkia suomalaisiin miehiin kohdistuvan kansanmurhan valmistelusta.

Rakennus-, kuljetusala ja monet muutkin alat menevät aina vain enemmän ulkomaalaiselle harmaalle taloudelle ja yhä enemmän suomalaisia miehiä jää työttömiksi, mutta nyt heidän on aivan turha edes hakea julkisen sektorin työpaikkoja. Tuon Espoon kirvesmiehen paikan saajalla oli vielä suomalainen nimi, mutta Espookin ottanee pian käyttöön saman pykälän ja niin nekin vähät miestyöpaikat menevät virolaisille ja venäläisille.

PS. Olen nyt työttömänä.