Viime torstaina 160. 000 virolaista sai kaikki eläkevaransa tililleen ja se oli yhteensä 1. 3 miljardia euroa. Siitä pääosa menee varmasti kulutukseen, mutta silloinkin Viron valtio saa arvonlisäveroissa ja muissa veroissa heti satoja miljoonia lisää tuloja.Tuo Ylen juttu ei mainitse pian Viroon tulevia 6 miljardia euroa EU: n elvytysrahaa, joka on aivan mieletön summa. Väestömäärään suhteutettuna se on sama kuin jos Suomi saisi 33 miljardia euroa!

Nyt koronan aikana kaikkialla maailmassa on pumpattu rahaa talouteen ja yksityisille kansalaisillekin on jaettu tuhansien eurojen lahjarahoja. Paitsi Suomessa tietenkin, meillä sekopäinen tyttöhallitus puhuu ”hintaohjauksesta”, kun se nostaa kaikkia mahdollisia veroja ja maksuja.

Suomen kokonaisveroaste (PB, lue) on lähes maailman korkein, joten yritysten ei kannata palkata enää suomalaisia töihin. Eikä kenenkään kannata hyvän sosiaaliturvan takia edes haikailla töihin, kun suurin osa palkasta menee veroihin ja kaikenlaisiin maksuihin. Aina vain uusilla veroilla ja maksuilla tyttöhallitus ”hintaohjaa” ihmisiä Kelan patjoille. Tyttöorkesteri soittaa velkarumbaa aina vain kiihtyvään tahtiin, mutta pian hyvinvointivaltio veteleekin jo viimeisiä valssejaan.

Suomessa on nyt keksitty valkoposkihanhien ruokailupellot, jotka valtio korvaa maanviljelijälle. Suomi on kuitenkin jo pitkään ollut valkoposki- Urmaksien ruokinta-alue, jossa veropohjiin tehdyillä isoilla aukoilla on pidetty talous pyörimässä.

Nyt vaaditaan yhä enemmän ulkomaista työvoimaa, koska sitä kotimaista työvoimaa ei löydy Suomesta riittävän halvalla. Telakat, rakennusala, Lapin turistiyritykset, kuljetus ja kaikki huutavat halvan työvoiman perään.

Kuvio on hyvin yksinkertainen. Suomalainen yrittäjä tilaa yleensä Viroon rekisteröidyltä yritykseltä 5- 500 työntekijää. Se ulkomainen yritys veloittaa suomalaiselta yritykseltä 15- 25€/h ja siinä on kaikki: vakuutukset, verot, lomarahat, ylityökorvaukset, alvit, etc,

Suomalainen yritys maksaa siis vain tuon 15- 25€/h työntekijästä ja niin halvalla ei saa yhtään suomalaista. Jonkun sairastuessa tai loukkaantuessa Urmas OÜ hankkii tilalle toisen ja näin halpoja miehiä voidaan pitää aina yksi kerppu varastossakin.

Suomeen tuli rakennuksille tuo kaikille pakollinen veronumero, jota varten pitää olla oikein kaksi korttiakin. Sillä ei ole kuitenkaan hevon helvetin merkitystä, koska ei kukaan valvo, ei halua valvoa, eikä pysty valvomaan, missä sen omistaja on milloinkin ollut töissä.

Nämä Suomessa toimivat ulkomaiset yritykset ja niiden työntekijät eivät maksa mitään pakollisia veroja tai maksuja Suomeen, eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan ja sellaisissa työskentelevät 150. 000 valkoposki- Urmasta ovat Suomen kansantaloudelle yhtä hyödyllisiä kuin valkoposkihanhet. Paitsi tietysti haitallisia siinä mielessä, että Suomessa on jo puoli miljoonaa työtöntä ruisrääkkää, jotka tyttöhallitus on "hintaohjannut" Kelan viimeisiä ruispeltoja syömään.

Viron talous tulee tosin aivan lähivuosina ajamaan Suomen ohi kaikessa mahdollisessa ja silloin Urmakset lähtevät. Sen takia suomalaisten kannattaakin katsella Ylen Areenasta sitä sarjaa 1990- luvun lamasta ja opetella nauriita paistamaan.