Ukrainalaiset valitsivat vuonna 2019 Volodymyr Zelenskyin presidentiksi, vaikka tämän äidinkieli on venäjä ja etnisesti hän on juutalainen. Ukrainan 45 miljoonasta asukkaasta 15 miljoonaa on venäläisiä. Kielen, uskonnon ja kulttuurin perusteella ukrainalaiset ja venäläiset ovat lähempänä toisiaan kuin lappilaiset ja helsinkiläiset.

Miljoonien ja miljoonien seka- avioliittojen takia suurin osa ukrainalaisista ei edusta enää kumpaakaan kansanryhmää.

Liittymällä NATOn Ukraina tuskin saisi mitään isompia taloudellisia etuja, mutta se saisi varmasti Venäjän ikuisen rassaamisen.

Suomessa on nyt ihmetelty Ukrainan johdon rauhallisuutta kriisin aikana. Syy on aivan selvä: presidentti Zelesnkyi pelaa tässä myös maansa sisäpolitiikalla. Minskin sopimuksessa määrättiin itäisen Ukrainan kapinoivia alueita palautettavaksi Ukrainalle. Se ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Nyt Zelenskyi ajaa NATO- kiellon Ukrainan perustuslakiin ja saa nuo Donetskin ja Luhanskin alueet itselleen. Venäjälle ne ovat vain rasite, mutta Ukrainalle niiden hiili- ja kaasuesiintymät ovat tärkeitä. Lisäksi Zelenskyi saa siinä miljoonia uusia venäjänkielisiä äänestäjiä.

ukr.jpg

Venäjä saa sitten Nordstream kakkosen ja alkaa ajaa kaasua Eurooppaan myös Ukrainan läpi kulkevien putkien kautta. Ukraina saa kymmenykset jokaisesta kuutiolitrasta kaasua, jolloin maan talous vahvistuu.

Saksa ostaa kymmenillä miljardeilla euroilla lisää kaasua Venäjältä ja vastaavasti vie sinne saman verran tavaraa, sekä rakentaa yhä uusia autotehtaita. Samoin koko EU lisää kauppaansa Venäjän kanssa, kuten Unkari ja kumppanit ovat koko ajan tehneetkin.

Vain pieni Suomi jää saartamaan Venäjää, koska meille tärkeintä ovat ihmisoikeudet. Eivätkä tietysti oman kansan hyvinvointi ja ihmisoikeudet, koska Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista.