Sosiaali- ja terveysministeriön tasa- arvoyksikön kaikki 12 työntekijää ovat naisia.

Ministeriöille on tiukat ja selkeät säädökset sille, millä perusteilla virkoihin valitaan.

– Pätevyys ratkaisee, eikä sille mitään mahda. Pätevimmät hakijat ovat useimmin olleet meillä naisia, vastaa tasa- arvoyksikön johtaja Tarja Heinilä-Hannikainen.

Tämä samainen yksikkö on tietysti ensimmäisenä vaatimassa naisille kiintiöitä yritysten hallituksiin, mutta tuon Tarja Heinillä- Härkienainiaan lausunnosta myös selviää miksi niitä ei tarvita.

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksessa puolestaan sukupuolijakauma on naisten hyväksi 28- 3, joten on helppo arvata minkä sukupuolen hyväksi siellä tutkimuksia sorvataan.

 

Missäkö pihvi?

Pihvi tulee tässä:  28-vuotias nainen oli työskennellyt kampaamossa kaksi vuotta. Kaksi kuukautta ennen irtisanomista hänet valittiin kuukauden työntekijäksi. Kun nainen kertoi työntajalleen olevansa raskaana hän sai potkut.

Koko suomalaisen yhteiskunnan tasa- arvokysymyksistä on tullut vain julkisen sektorin palkkalistoilla olevien akateemisten naisten puuhastelua. He ovat kiinnostuneita vain hyväpalkkaisista hallitusviroista ja vallasta, eikä heillä ole mitään pelkoa irtisanomisesta raskauden takia, joten sen vuoksi heitä ei kiinnosta tippaakaan äitiyden kustannusten jakaminen oikeassa työelämässä.

Pienille naisvaltaisille yrityksille n. 10. 000 euron äitiyslomakustannus on aivan ylivoimainen rasite, mutta jaettuna kaikille yrityksille siitä tuleva ylimääräinen työnantajamaksu olisi häviävän pieni.  Tuo kustannusten jakaminen saisi tuhannet pienyritykset palkkaamaan lisää naisia palvelualan yrityksiin. Ja ne ovat juuri niitä yrityksiä, joita tulevaisuudessa eniten tarvitaan ja missä työvoimavaltaisuus on suuri.

Katselin tuossa vielä googlesta eri yliopistojen naistutkimusta ja sitähän löytyy joka kylästä. Sukupuolentutkimus onkin itseasiassa naistutkimusta, joka tosin sisältää kriittisen miestutkimuksen. 

Wikipedia: Sukupuolentutkimus (aiemmin: naistutkimus) on monitieteinen oppiaine ja tutkimusala, jonka tavoitteena on tutkia, kuinka sukupuoli ja sukupuolten väliset suhteet vaikuttavat erilaisiin yhteiskunnallisiinkulttuurisiin ja historiallisiin ilmiöihin. Sukupuolentutkimus on kattokäsite, johon sisältyvät tasa-arvotutkimusfeministinen tutkimuskriittinen miestutkimuslesbo-, homo- ja queer-tutkimus[1], sekä tyttötutkimus.[2]

Voisiko olla myös kriittinen naistutkimus ja kriittinen lesbotutkimus!