Olen aina kärsinyt pahasta klaustrofobiasta, joten olen tarkkaan seurannut tuon thaimaalaisen poikien jalkapallojoukkueen pelastustöitä. Onneksi sinne saatiin heti kaikkien maailman armeijoiden ja pelastuslaitosten paras kalusto ja parhaat ammattilaiset.

Joidenkin lehtitietojen mukaan pelastusoperaatio käynnistettäisiin tänään tai huomenna, koska monsuunisateet ovat alkamassa. Kävi miten kävi, mutta pakkohan on yrittää. On täysin mahdoton ajatus, että 11- 16 vuotiaat pojet jätettäisiin jopa neljäksi kuukaudeksi yksin pimeään luolaan. Ilman mitään kontaktia ulkomaailmaan ja ilman mitään lääkintähenkilöstöä. Lisäksi ei tiedetä täyttyykö myös tuo luola vedellä ja riittääkö happi.

Toivottavasti siis viimeistään huomenna näemme nuo pojat terveinä ulkoilmassa.

Olen katsellut muutaman matsin noita Venäjän MM- kisoja, mutta ei oikein innosta. Hidastuksissa näkee selvästi Neymarin, Ronaldon, etc vilpilliset kaatumiset ja on vastenmielistä katsella näiden monimiljonäärien naurettavaa itkua ja kieriskelyä.

Onneksi myös maailmalla on laajasti herätty tähän petokseen ja varsinkin Neymarin markkina- arvo ja suosio lienevät pudonneen melkoisesti.

Olen monasti katsellut myös naisten jalkapalloa, eikä siellä ole mitään tuollaista vilpistelyä, vaan rehtiä urheilua alusta loppuun.