Vuonna 2008 Irlanti ainoana jäsenvaltiona hylkäsi kansanäänestyksessään Euroopan Unionin uuden peruskirjan. Lähes puolitoista vuotta myöhemmin se kuitenkin hyväksyttiin 67% kannatuksella. Irlantilaiset saivat hyviä taloudellisia etuja tästä mielenmuutoksestaan.


Suomessa on keväällä vaalit ja Irlannin, sekä todennäköisesti näiden muidenkin oliivivaltioiden (Portugali, Espanja, Italia) apupakettien käsittely muistuttaa hieman kansanäänestystilannetta. Vaaleihin on aikaa vielä puoli vuotta ja sitoutuminen ilman mitään ehtoja noiden valtioiden auttamiseen voi lyödä koko poliittisen kentän uuteen uskoon. Vasemmistopuolueet ja kristilliset lähtevät persujen tavoin nousukiitoon ja myös nulikkamaisesti johdetun hallituksen rivit alkavat rakoilla. Ajat ovat nyt tämmöiset.


Seuraavanlaisia uutisia luulisi voivansa lukea vain joistakin afrikkalaisista valtioista, mutta kyllä ne Suomesta ovat. Maailman hienoimmat ja kalleimmat tehtaat pannaan kiinni, koska on edullisempaa myydä niiden käyttämä sähkö ulkomaille. Kansantaloudellisesti järjetöntä touhua: työläiset jäävät ilman palkkojaan ja tehtaiden asiakkaat menevät muualle. Vähän kuin jos syöpäpotilas ahneuksissaan möisi lääkkeensä huumehörhöille.


Tämän takia on Suomen nyt vaadittava EU: lta rankat korvaukset ( 3 miljardia euroa) arktisen ilmaston aiheuttamasta kilpailukyvyn menetyksestä. Irlannin yritysvero on vain puolet suomalaisesta (EU:n keskitasoa), mutta nykyisessäkään tilanteessa he eivät tinkineet siitä tippaakaan.


Näistä erikoistuista on neuvoteltava suoraan Saksalaisen kanssa, koska vain hän pystyy päättämään ja käsittämään näin suuria asioita. Ottaa sitten myöhemmin noilta huijarivaltioilta omansa takaisin ja tietysti vielä moninkertaisena. Olen syntynyt Lapissa ja tiedän mihin kaikkeen saksalainen pystyy. Häpeämäänkin ne ryhtyvät vain, jos siitä on tiedossa kova rahapalkkio (kts. Marshall- apu).